Gardena zwenksproeier


Door het erg warme weer van de laatste dagen had onze tuin dringend behoefte aan water. Vooral de borders, waar nog vrij jonge en kleine planten staan, hadden te lijden van de droogte. Nu had ik de voorbije weken al gesproeid met de tuinslang maar om op een gelijkmatige manier de borders op te frissen was ik toch algauw een uur à anderhalf uur aan de slag.

zwenksproeier

Het voorbije weekend kocht ik dan ook een zwenksproeier van Gardena. De oppervlakte die wordt bestreken kan je traploos instellen, erg handig. Nu laat ik de sproeier een half uurtje zijn ding doen en dan verplaats ik hem naar een ander deel van de border. De tuinslang zelf is aangesloten door een pomp op onze regenput, zodat er geen drinkwater wordt verspild en onze waterfactuur binnen de perken blijft.
Met de druk die de elektrische pomp produceert, ongeveer 3 bar, kan de zwenksproeier een een oppervlakte van 60 m2 water geven.Leave a Reply