Meer bloembakken in Gent


In de kuip van Gent en de 19e eeuwse gordel met veel arbeiderswijken treft men niet veel groen aan. Hier en daar worden pogingen ondernomen om in de straten wat kleine bomen aan te planten, meestal lukt dit niet omdat de straat of het voetpad te smal is.

Het stadsbestuur van Gent onderneemt ieder jaar een lovenswaardige poging om toch wat meer kleur in het straatbeeld te brengen met de ‘Bebloemingsactie’. Wie zijn voorgevel versiert met bloembakken, kan bij de Groendienst een groencheque van 12 euro opvragen. Voor de achtduizend eerste aanvragers ligt de cheque klaar. Waar vroeger de actie per wijk of deelgemeente liep, kan nu iedere Gentenaar meedoen. Alle info staat in het Stadsmagazine van Gent of kan worden opgevraagd bij groendienst@gent.be.

Doen dus, het zal de binnenstad weer wat fleuriger maken!2 Responses to “Meer bloembakken in Gent”

  1. Anonymous Says:

    Wat een fijn idee, dat ga ik ook doen.

    Lut

  2. Ilse Jansoone Says:

    Inderdaad een schitterend idee. Heb je voorstellen om een mooie plantenbak te vullen. Ik ben niet zo voor viooltjes en geraniums. Het mag romantisch zijn. Wat denk je van petunia’s? Een waterval van bloemen ;-) Is dit wat gemakkelijk te houden in een bak?

Leave a Reply