Borders klaar voor beplanting deel 2


De voorbije weekends zijn we druk bezig geweest met het aanplanten van de borders. We vormen eerst het skelet van de border: grote vaste planten, struiken en zelfs nog een boom(pje). Deze elementen verdelen we over de border volgens kleur, bloeiseizoen, vorm, groenblijvend of niet en grootte. Nadien vullen we verder op met kleinere vaste planten, bolgewassen en tweejarigen.

Dit jaar zullen de borders zeker nog niet klaar zijn, planten zijn vrij duur en we hebben nog veel plaats over…
Maar het is ook wel leuk om langzaam aan te planten, dan kan de tuin organisch groeien, wordt het een puzzel die stukje voor stukje wordt voltooid. Ik schat dat de borders binnen een jaar of twee volledig ingevuld zullen zijn.

We werken met een vooraf bepaald kleurenschema: roze, lila, blauw en wit. Rood, oranje en knalgeel komen er niet in. Voor geel maken we een uitzondering in het voorjaar, narcissen fleuren dan de border op, samen met helleborussen en heide.

Later post ik een lijst van onze favoriete heesters en vaste planten.Leave a Reply