Tuinonderhoud


Werken in de tuin kan heel ontspannend zijn, maar sommige werkjes behoren niet tot mijn favoriete bezigheden, wieden bijvoorbeeld. Schoffelen is nog ok maar onkruid met de hand tussen vaste planten en heesters weghalen is echt balen.

Door een paar ingrepen kan het wieden van onkruid tot een minimum worden herleid: als de border heel dicht beplant is krijgt onkruid weinig kans, bodembedekkers, zoals maagdenpalm en onze-lieve-vrouw-bedstro of sommige geraniumsoorten houden onkruid in toom.

Onze oprit is langs de kant van de haag afgebiest met een lange strook (17 meter!) lavendel. Vorig jaar groeide tussen haag en lavendel en tussen de lavendel zelf een massa onkruid. Heel vervelend om dit van tussen de lavendelstruikjes te pulken.
Daarom brachten we een paar weken geleden een laag cacaodoppen tussen de lavendelstruiken aan. Nadat het op de doppen heeft geregend klitten die aan elkaar en vormen aldus een dichte laag. We zagen deze vorm van mulchen bij Peter en Sandra die de doppen tussen hebestruikjes in grote bloembakken hadden gestrooid. Hopelijk houdt dit het meeste onkruid tegen. I’ll keep you posted.One Response to “Tuinonderhoud”

  1. Ilse Jansoone Says:

    Heel interessante tip! thx.
    Trouwens, na 1 week, nog geen surfiniabloempje in mijn potje te zien. Uitkijken naar volgende week. Met dit weer zou het toch snel moeten gaan.

Leave a Reply