Archive for February, 2009

Denk Groenten! De Handleiding

Author: Antoon Jaminé
02 28th, 2009

In onze vorige tuin hadden we een moestuin(tje), met een serre tegen een zuidermuur. We kweekten zelf tomaten, bonen, courgettes, peterselie, pompoenen enzovoort. Een ontspannende en smakelijke bezigheid. Onze huidige tuin is heel wat groter en tijd om een volwaardige moestuin te onderhouden heb ik niet…

Als substituut ontwierp ik een uit de kluiten gewassen kruidentuin.
Maar dit boek ‘DENK GROENTEN, DE HANDLEIDING’, doet mij weer zin krijgen in een moestuin.

In dit dit boek vind je een selectie van 40 groenten en 5 kruiden met uitgebreide productinformatie, zaai- en tuintips, telkens geïllustreerd met een foto van de volgroeide groenten en kruiden recht uit de tuin. Per seizoen worden tien groenten voorgesteld.
Frank Fol, De Groentekok, stelde het zadenassortiment samen: een speelse combinatie van witte en rode radijs, olijftomaat en snackkomkommer, een kruidige mix van Aziatische slasoorten, verrassend mooie broccoletto, klassiekers zoals veldsla, spruiten en witloof en een selectie vergeten groentesoorten zoals peterseliewortel en tuinmelde. De prachtige foto’s van de groenten zijn van foodfotograaf Tony Le Duc.
De bijpassende zaden koop je in het seizoen in een Aveve-winkel. De foto’s van de groenten op de verpakking van de zaden zijn dezelfde als die in het boek. Zo is er een duidelijk verband tussen de boekenreeks en de selectie zaden.

Bij DENK GROENTEN! DE HANDLEIDING krijg je gratis een Groenten- en Kruidenkalender. Een handig overzicht waarmee je in een oogopslag weet wanneer wat te zaaien en te oogsten. En de uitgever doet er nog een schepje bovenop met een gratis verrassingspakketje zaden.

Het boek is het eerste in een serie van vijf, in de andere delen, Lente, Zomer, Herfst en Winter, staan telkens 30 heerlijke recepten met de groeten die je zelf kan kweken! Lente en Zomer verschijnen binnenkort.
Een beetje reclame voor eigen winkel mag wel: ik ben de eindredacteur van dit boek en de andere titels.
Een uitgave van Minestrone Culinaire Uitgeverij, te vinden in de boekhandel en de Aveve-winkels.

Wordt vervolgd als de andere delen verschenen zijn.