Archive for July, 2009

Verslag Open Tuinen 2009

Author: Antoon Jamin├ę
07 1st, 2009

Vorige week zondag trokken we een hele dag uit om een vijftal tuinen te bezoeken. Het mooie weer was alvast van de partij, na de middag was het zelfs te warm…

1. Eerste halte in de voormiddag was de prachtige cottagetuin van Rudi en Pascale Desmet-Vergucht, Ganzeplas 77 in Aalter.
Een zeer mooie romantische tuin, met een grote vijver, originele trapsgewijze verhoogde borders en veel mooie zithoekjes. Een van de aandachttrekkers was de Gunnera die zijn enorme bladeren aan de waterkant van de vijver te volle kon ontplooien.

De kleurrijke borders en het gebruik van vele potten (met vooral hosta’s) en de kriskras verspreide ornamenten geven deze tuin een chique nonchalance.

Enig minpunt aan deze tuin is de ligging: vlakbij de autosnelweg, waardoor het rustgevende, idyllische aspect van deze fraaie tuin wel wat verloren gaat.

2. Tweede stop is in Bellem, een deelgemeente van Aalter. Onze gps had het knap lastig om deze landelijke tuin ‘t Mierhof, Switten 6, te vinden.

Weggestoken op het einde van een doodlopend straatje in een ruraal gebied heerst hier absolute stilte en rust. De tuin is goed geïntegreerd in de omgeving en sluit ook perfect aan bij de hoevestijl van de woning. Mooie golvende mixed borders leiden naar een grote natuurlijke vijver.

Open-tuinen-2009-Mierhof-2

Open-tuinen-2009-Mierhof-3

Erg origineel was ook een verdoken zithoekje, waar antieke raamelementen in verwerkt waren.

Wordt vervolgd….