Welke planten in bloembakken


Onlangs vroeg Ilse een alternatief voor de onvermijdelijke geraniums of viooltjes in bloembakken, zij dacht aan petunia’s. Een goed idee; als de planten kunnen hangen (op de vensterbank geen probleem) kan kun je ook surfinias in de bakken zetten.

Dikwijls worden geraniums verward met pelargoniums.
Geraniums, vaste planten, kunnen ook in bloemperken worden geplant (in de volle grond) terwijl pelargoniums, eenjarigen, echte potplanten zijn (voor de bloembakken).


geraniums


pelargoniums

Bloembakken vullen kan wat tricky zijn, sommige combinaties kunnen ontaarden in pure kitsch, bijvoorbeeld tagetes (afrikaantjes) en lobelia’s, brrrr. Ik prefereer planten van dezelfde soort en passende kleurencombinaties.

Let wel: als je bloembakken op vensterbanken van de eerste verdieping staan is het aangeraden om ze vast te maken met een ijzerdraad of beugel, zo worden niets vermoedende voorbijgangers beschermd tegen vallende objecten, trouwens op de benedenverdieping is dit ook aan te raden, bij ons zijn ooit de bloembakken gepikt. Een paar dagen later zagen we ze op de vensterbank staan van een woning om de hoek…

Planten in bloembakken groeien snel en bloeien meestal uitbunding, tijdens de bloei dus wat extra mest geven!One Response to “Welke planten in bloembakken”

  1. Ilse Jansoone Says:

    Bedankt voor de tips! Vooral die rechtzetting van de geraniums vind ik wel belangrijk ;-) Dit weekend ga ik eens in de brico gaan neuzen voor een leuke (paas-)combinatie.

Leave a Reply