Tuingidsen


De brievenbus zat er vol van, tuingidsen van Brico, Macro, Gamma enz. What’s in a name, tuingidsen. Okay de dingen die erin staan kan je meestal, niet altijd, in je tuin kwijt, maar met een tuin, een groen gegeven toch, heeft dit weinig te maken.
Wat een ongelofelijke verzameling rotzooi! Zeg nu zelf, wie heeft er behoefte aan elvendertig verschillende modellen van, hou je vast: tuinmeubels in plasiek, groen, (wit is not done anymore), blauw en beige, tuinmeubels in teak (weer elvendertig verschillende modellen, vierkant tafels, rechthoekige, ovale), tuinmeubels in metaal, in combinatie metaal en hout, tuinmeubels in zeildoek. Even ademhalen…

Parasols (de nieuwste rage: hangparasols), partytenten, barbecues, gaande van modellen voor een paar sateetjes tot locomotiefmodellen waar een half rund op ligt te pronken, tuinhuisjes, carports, konijnenhokken, de ganse bangkirai mikmak: tegels, planken voor terassen en vlonders, rolborders, hekjes. Speeltorens, schommels, afscheidingswanden in hout, riet, bamboe, kastanjepaaltjes in Engelse stijl??

Dan gaan we even terug naar de plastiek: compostvaten, watervaten, vuilbakken, opberghokjes voor de vuilbakken, kussenboxen, zelfoprollende tuinhaspels, babyspeeltuintjes, zwembaden, jaccuzi’s, hogedrukreinigers…

Over naar de hardware: elvendertig verschillende soorten betonklinkers (meestal getrommeld voor ‘dat mooie verweerde effect’!) in zeventien verschillende tinten, betontegels, boordstenen, betonnen bloembakken, natuurstenen terrastegels, vijverrotsen, lavastenen, granieten waterbollen, zestien soorten grint, het bekaertgamma: draad, afrastering, palen, tuinwaspalen!

Elvendertig verschillende grasmachines, tractors, haspelaars, kettingzagen, heggenscharen, frezen, verticuteerders, trimmers…

En genoeg herbiciden en pesticiden om een middelgrote stad te ontgroenen en ontvolken.

Zo, dat lucht even op zeg!One Response to “Tuingidsen”

  1. Anonymous Says:

    Ben ik nu even moemoemoe van al dat lezen……….
    Hilde

Leave a Reply