Nog een paar bomen


Een paar weken geleden hebben we beslist om toch nog een paar bomen te planten. Dus weer op weg naar Tuincentrum Filip Bauwens, tegenwoordig ons favoriet tuincentrum.

In de border opzij van ons huis staat reeds een ‘Prunus serulata Amanogawa’, een ranke sierkerselaar die vrij smal blijft en ongeveer 10 meter hoog wordt, deze week is ie trouwens beginnen bloeien.

We zochten een boom die ook een slank silhouet heeft, die dus ook in de border kan staan, maar met een totaal ander blad dan de ‘Amagonawa’. Onze keuze viel op ‘Carpinus betulus’ of haagbeuk. Deze boom met een fris groen generfd blad is, zoals de latijnse naam laat vermoeden, in feite geen beuk maar familie van de berken, de ‘Betulacea’. Bij het botten van de bladeren verschijnen ook de typische “katjes”. In tegenstelling tot de “echte” beuk verliest de haagbeuk zijn bladeren en is in de winter volledig kaal, hij kan tot 12 meter hoog worden.

Haagbeuk wordt uiteraard dikwijls als haag aangeplant, maar als solitair is het een bijzonder mooie zuilvormige boom, die het ook goed doet in kleinere tuinen doordat de kruin niet te veel schaduw geeft.

Later meerLeave a Reply