Wat is onkruid?


Met het warme weer van de laatste tijd en ‘af en toe’ een malse regenbui, steekt het onkruid weer de kop op. Maar wat is nu de definitie van onkruid? Volgens mij, planten die ergens staan waar ze niet thuishoren. Zeer hardnekkige ‘onkruiden’ in onze vorige tuin waren citroenmelisse (melissa officinalis), grote maagdenpalm (vinca major) en bereklauw (Heracleum spondylium L.). Niet weg te krijgen. Tenzij je natuurlijk een deel van de border omspit en alles eruit gooit, met grote struiken is dat natuurlijk geen optie. Citroenmelisse en maagdenpalm maken lange wortelstokken die gemakkelijk afbreken zodat er dikwijls een stuk in de grond blijft steken.

We hadden bij bereklauw eenmaal de fout gemaakt om de plant in het zaad te laten komen… Gevolg: het jaar daarop tientallen bereklauwen verspeid in de tuin, zelfs in het gazon…
Dus even uitkijken wat je precies aanplant in je tuin, het kan je veel werk besparen.4 Responses to “Wat is onkruid?”

 1. Anonymous Says:

  madafackersss

 2. Anonymous Says:

  wzaaa ga jullie billen wassen:)

 3. Anonymous Says:

  s-u-k-k-e-l-s :S8-)
  PIEMWELWORSTJES MET SAL;AMI EN MAYONAISE:)
  YAMMIEEEE BEGIN JULIE ZELF WEG TE GOOIEN./
  IK HEB EEN PROBLWEEEM: MIJN VRIWEND KOMT TE SNEL KLAAR EN DAT IS NEIT ZO LEKKER WANT DAN BEN KL NOG GEIL EN GAAT HIJ WEG WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA HET OVER ZIJN ZAADJES. HEEFTIE ONKRUID IN ZE PIEMELWORST????
  GRAAG ANTOOWRD

  KUS ANONIEME ARABISCHE PIEMELWORST BIATCH.

 4. Anonymous Says:

  ahum.. dit gaat over onkruid.. en niet over je vriendje die een probleem heeft.. I DON'T CARE!!!!

  soo shut up en hou je prive leven voor je!!

Leave a Reply