Milieuvriendelijke onkruidverdelging


Via een Google-link op deze blog kwam ik een originele en milieuvriendelijke manier van onkruidbestrijding op het spoor.
De Nederlandse firma ‘Front 2 Front‘ biedt de ‘Wave’ onkruidbestrijding aan op verharde en half verharde ondergrond.
De WAVE, een kleine tractor, met watertank en een aantal spuitmonden, spuit bijna kokend water op het onkruid.

Het water werkt diep in de plant door, met als gevolg dat het bovengrondse deel en de wortelhals afsterven.
Na één of enkele behandelingen gaat het onkruid dood. Het resultaat wordt, net als bij alle andere niet-chemische technieken, sterk beïnvloed door de kwaliteit van de verharding. Op vlakke verhardingen met smalle voegen is gemakkelijker een schoon resultaat te behalen dan op oude en verzakte verhardingen.Op een normale verharde ondergrond, klinkers bijvoorbeeld, volstaan 2 à 3 behandelingen per jaar.
De techniek is sensorgestuurd, waardoor alleen daar waar onkruid staat gespoten wordt. Er wordt geen heet water en daarmee dus geen energie verspild.

Ik ga deze techniek ook bij ons proberen, wij hebben een vrij grote oprit en rondom de woning ligt een smalle strook grijze klinkers. Heeft iemand ervaring met deze manier van onkruidvernietiging? Let me knowOne Response to “Milieuvriendelijke onkruidverdelging”

  1. Ntone Says:

    heetwatermethodes, stoom en schuim zijn eigenlijk teleurstellende technieken. We verbruiken zeer veel energie om het water op te warmen, op druk te brengen etc, en de impact op het onkruid is eigenlijk zeer laag.

    De meeste efficiente methodes zijn vegen (voedingsbodem wegnemen), borstelen (curatief onkruid weg nemen), schroeien (hetelucht schroeien en de planten dehydrateren), schoffelen. Schoffelen is het efficientste op losse verhardingen. Vegen/borstelen is heel goed op klinkers en andere verhardingen, schroeien is ideaal op halfverhardingen (kasseiwegen etc)

Leave a Reply