Catalpa gescheurd


Zaterdag toen ik bezig was met onze klimophaag te scheren, zag ik dat de catalpa was gescheurd. Vanaf de plaats waar ie was ge├źnd loopt een scheur van zo’n 40 cm tot in de stam. Dat ziet er niet goed uit.

Catalpa-scheur

Er was al een kleine holte op de plaats van de enting, blijkbaar een zwakke plaats. De voorbije dagen was er weer veel wind en de boom heeft een vrij grote kruin met heel grote bladeren die veel wind vangen…
We hebben de stam net onder de entplaats ingetaped en daarna strak met touw omwikkeld, zodat hopelijk de stam niet verder zal inscheuren.

Gisteren heb ik dan ook de mensen van Boomverzorging gecontacteerd om te kijken wat er nu verder moet gebeuren en of de boom nog kan worden gered :-(One Response to “Catalpa gescheurd”

  1. Dirk Sabbe Says:

    Erg spijtig… Mijn hart doet altijd een beetje zeer als ik een boom zie doodgaan.

    Maar… that’s nature’s way…

Leave a Reply