Kruidentuin in augustus II


Wat deed het niet zo goed in onze kruidentuin?

- ‘Myrrhis odorata’ of Roomse kervel, doorlevende kervel, heeft wat afgezien van de droogte, maar ook de grond is wat te zandering. Ik zal deze winter wat compost en turf inwerken.
– ‘Allium schoenoprasum’ of gewone bieslook en ‘Allium fistulosum’ of grove bieslook, daar hebben we in de lente heel wat van kunnen snijden, maar nu staat ze er wat verpieterd bij. Remedie: zelfde als hierboven, meer vochthoudende grond bewerkstelligen.
‘Artemisia dracunculus’ of Franse dragon, we hadden een plantje gekocht in de Carrefour en dit in de lente in de kruidentuin geplant. Dit was blijkbaar niet zo’n goed idee, wat na een paar weken was de dragon bijna helemaam verdwenen. Niet genoeg afgehard…Pas met het regenweer van de voorbij weken is het struikje weer groen geworden.
- Voor ‘basilicum’ was het voorjaar veel te nat en te koud, er zijn maar een handvol plantjes tot ontwikkeling gekomen. Maar die zien er nu wel stevig uit, voor de vrieskoude verplant ik ze in potjes om binnen te plaatsen.
- ‘Rheum rhabarbarum’ of rabarber, plantje gekocht in Aveve, dit was na een dikke maand volledig verdwenen. Via een collega van Hilde krijgen we deze herfst een stuk van een volgroeide plant, dit zal moet wel lukken.

Het aantal mislukkingen valt nog mee, zeker omdat we voor de meeste kruiden die het niet zo goed deden een oplossing zullen vinden.Leave a Reply