Kruidentuin


Het idee om een kruidentuin aan te leggen kregen we vorige zomer toen we op vakantie waren in de Gaume. We bezochten de abdij van Orval, waar een prachtige kruidentuin te bezichtigen is in dambordpatroon. De tegels in natuursteen zijn ongeveer een vierkante meter en doen dienst als stepstones tussen de kruiden: je kunt overal goed bij en als het geregend heeft hou je droge voeten bij het plukken van de kruiden.

Uiteraard gaan we het wat kleinschaliger aanpakken. Een geschikte locatie is een deel van de voortuin, zuidoost geori2 Responses to “Kruidentuin”

  1. Ilse Jansoone Says:

    Dit vind ik echt wel een heel mooie en vooral ook praktische oplossing. Ben benieuwd om het te zien eens het afgewerkt is.

  2. Antoon Jamin Says:

    Wel, de kruidentuin in Orval is meer dan 100 jaar oud en mooi verweerd. Bij ons zal ie er in het begin nog een beetje te proper uitzien, maar ons natte Belgisch klimaat zal wel een handje toesteken…

Leave a Reply