Vogeltelling in onze tuin


Zoals reeds geschreven organiseerde ‘Natuurpunt’ weer een grote tuinvogeltelling. Bij ons viel het in vergelijking met vorig jaar tegen: weinig vogels. Misschien waren we iets te laat uit de veren (pun intended), misschien komen er door het warme weer minder vogels in de tuin en is bijvoederen niet echt nodig.
Misschien is het een protestactie omdat de favoriete boom van de vogels, de Catalpa, is geveld.

Dus dit jaar geen roodborstjes, geen vinken, geen groenlingen. Wel de onvermijdelijke merels, die zijn nog altijd onverstoorbaar bezig onze gazon aan het omploegen, een grote zwerm spreeuwen die ons iedere dag een bezoekje brengt, 2 koolmezen, 2 Turkse tortels en wat mussen.

Hopelijk komen er wat meer verschillende gasten als onze tuin wat rijkelijker ‘aangekleed’ is, als de bomen en struiken wat groter zijn. Een koppel koolmezen zijn alvast het nestkastje aan het verkennen dat we van de Catalpa naar ons tuinhuisje verhuisden.

Binnen een paar weken zullen de resultaten bekend zijn en zullen we zien of er elders ook minder vogels zijn geteld dan in het recordjaar 2006.Leave a Reply