Wintergroene voortuin


De voortuin is een beetje een visitekaarje van de bewoners van de woning. (De brievenbus is meestal ook een goede indicatie ;-) )
Een mooi aangelegde voortuin is een verwelkoming voor je bezoekers, meestal kijk je er zelf naar vanuit de living of keuken.
Het komt erop aan om de beschikbare, meestal beperkte, ruimte optimaal te benutten. Kijk naar de oriƫntering, zon-schaduw, al dan niet beschut ect. Kies een kleurenpalet uit dat past bij de kleur van de gevel en een structuur die past bij de stijl van de woning en de afsluiting aan de straatkant.

Net zoals iedere tuin moet de voortuin ook in elk seizoen iets te bieden hebben. En daar wringt dikwijls het schoentje. Een voortuin met veel vaste planten zal er in de winter erg kaal uitzien. Een overdaad van wintergroene planten, coniferen en buxus, maakt de voortuin statisch en saai. Het is niet makkelijk om hier een evenwicht te vinden.

Een saaie oprit kan met een paar groenblijvende struiken in een kuip of sierpot worden opgefleurd.
Volgende keer een paar voorbeelden en een lijstje met interessante groenblijvende planten.Leave a Reply