Cocolinea afsluiting


Bij het aanleggen van een tuin, is een van de meest belangrijke beslissingen de keuze van een afsluiting of omheining. De omheining plaatsen we om verschillende redenen: de privacy, als achtergrond voor de borders, om de ‘rommelige’ tuin van de buren aan het zicht te onttrekken en als geluidswerende bescherming.

De volgende keer zal ik het hebben over de verschillende afsluitingen, maar vandaag wil ik het hebben over een afsluiting die nog niet zolang op de markt is: Coco groen- en geluidswerende schermen van Cocolinea. Deze milieuvriendelijke afscheidsschermen (volledig afbreekbaar) zijn gemaakt uit met kokos omwikkelde buizen die in een kader gevat zijn. De bedoeling is om klimplanten zoals klimop of wingerd tegen de panelen te laten groeien. De kokosvezels zijn uitstekend geschikt als hechtmateriaal.

De Coco groenschermen kunnen een uitstekend alternatief zijn voor de bekende Bekaert-afsluitigen waarop men klimop laat groeien. Ik kon echter de kostprijs van de panelen niet achterhalen, die is ook niet vermeld op de website van Cocolinea.

De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten (90 x 180 en 180 x 180 m) of kunnen op maat worden gemaakt. Voor mensen die aan een drukke baan wonen en het verkeersgeluid wat willen dempen, bestaat er ook een uitvoering van de panelen die geluidswerend is. Tussen een dubbele rij kokosbuisjes is dan een geluidsisolerende plaat aangebracht.

Heeft iemand reeds ervaring met de Cocolinea-panelen?4 Responses to “Cocolinea afsluiting”

 1. Anonymous Says:

  Hallo, ik lees net je bericht over die coc-tuinpanelen. Ik heb daar laatst de prijs van gevraagd en ze kosten voor een paneel van 180×180x4 cm

 2. Antoon Jamin Says:

  Dag Annelies,

  Dank voor de info!
  Dat is vrij prijzig… Gaan jullie dit gebruiken?
  Vraag me af wat de prijs voor verstevigde (met buis bovenaan) Bekaert-afsluiting zou zijn? Zoek ik even op.

  Groeten,

  Antoon

 3. Anonymous Says:

  Dag Antoon, zo een buizen kost geplaatst ongeveer alles in 28€/m. Zelf ga ik er 120m zetten met kokosmatten tegen bevestigd.
  Grtz Guy

 4. Anonymous Says:

  Das veel geld…wij plaatsen Bekaert Plasitor 1m80 met bovenbuis voor €20/lm.
  http://www.voswim.be

Leave a Reply