Eerste werkzaamheden lente


Vorige zondag was het echt lenteweer, we hebben bijna de hele dag in de tuin gewerkt. Zalig om weer eens een dagje buiten te zijn.
Beetje gewied, een paar kruiwagens compost in de borders gedumpt (met dank aan onze goede buren Hilde en Koen) en hier en daar wat gemest (buxus, hydrangea, terraspotten…)

Het was ook de hoogste tijd om een paar struiken te verplanten, we hebben een hydrangea macrophylla en een hydrangea quercifolia ‘Sikes Dwarf’, van plaats verwisseld. De ‘dwarf’ maakte zijn naam niet waar en was te groot geworden om vooraan in de border te staan. Een blijkbaar terugkerend fenomeen dat de info op het bijgeleverde plantenkaartje niet klopt…


Hydrangea quercifolia ‘Sikes Dwarf’

We konden meteen ook de schade opnemen die de strenge winter had aangericht; een paar planten hebben de strenge en langdurige vorst niet overleefd: 2 van de 3 lavatera’s en lavandula stoechas. Beide zijn maar matig winterhard. Sommige planten hebben bladverlies door de vorst: euonymus jap. ‘Aureus’, bamboe en eucalyptus pauciflora.

Volgende weekend lavendel snoeien en gazon verticuteren.Leave a Reply