Lavendel snoeien in maart, of niet…


Vorig weekend heb ik de meeste van onze lavendelstruikjes gesnoeid. Vorig jaar had ik over ‘wanneer lavendel snoeien‘ al eens gepost. Sommigen zeggen snoeien midden maart, anderen raden aan om onmiddellijk na de bloei in de zomer te snoeien. Ik heb een nieuw perkje lavendel, stekjes die ik drie jaar geleden nam, vorige zomer gesnoeid. En het moet gezegd, die staan er heel gezond bij, ondanks de strenge winter.


Deze struikjes zijn vorige zomer gesnoeid. Ok√©, ik weet het, ik moet hier nodig eens wieden…)

De lavendel langs onze oprit heb ik dit weekend gesnoeid en die zien er zo uit, nog een beetje kaal dus.

lavendel in maart gesnoeid

Enig nadeel van snoeien in de zomer, na de bloei: je mist wat kleur van de tweede bloei in augustus.2 Responses to “Lavendel snoeien in maart, of niet…”

 1. Anonymous Says:

  Ah oef , die van ons zien er ook zo uit en wij dachten al dat het een slecht teken was.

  Ge hebt ons gerustgesteld,
  dank u wel

  Groetjes
  Britney & Bert

 2. Antoon Jamin Says:

  Ja de nieuwe scheutjes komen er wel hoor! Even geduld. Ik schrijf dit berichtje op 10 april en de lavendelstruikjes zien er intussen al veel groener uit!

  Let wel, niet te diep snoeien. Er moeten nog blaadjes aan de gesnoeide takje zitten.

Leave a Reply