Middeleeuwse tuin


Vandaag bezochten we ‘Les Tours de Merle’, een ru├»necomplex (verschillende kastelen, kapellen en vestingen) uit de 13de -14de eeuw, het geheel gebouwd op een citadel. Heel indrukwekkend. Een deel van de kastelen werd verwoest tijdens de godsdienstoorlogen in 1576, de rest raakte later in verval.

Onderaan de torens, maar nog binnen de omwalling, lag vroeger een dorp. Op deze plaats heeft men een middeleeuwse tuin aangeplant, een mengeling van groenten en kruiden. Alles door elkaar geplant in vierkanten afgebiesd met hout. Interessant om te zien wat men in die tijd kweekte en welke kruiden men reeds gebruikte bij de maaltijd en als medicijn.

Middeleeuwse tuin-1

Middel-tuin-2

Minstens even interessant is wat er niet in de tuin staat wegens toen, 15de eeuw, niet gekend: aardappels, tomanten,bonen, courgettes enz… Allemaal groenten die in de volgende eeuw uit Amerika meegebracht werden.Leave a Reply