Compostvat


Wij zijn dringend aan een compostvat toe, in de herfst wonen we hier 2 jaar en de tuin- en keukenafval verdwijnt in de groene vuilnisbak of gaat richting containerpark.

Het probleem is echter dat al die compostvaten zo’n lelijke donders zijn. Hier een paar voorbeelden.

Goed ik hoor je al zeggen: “zet er dan een haagje of een struik voor”. Wel dat is niet aan te raden, die dingen moeten in de zon staan zodat de compost beter verteert. In onze vorige tuin hadden we een open compostbak helemaal achteraan. Hilde wil het compostvat echter dichter bij de keuken en dan is een open bak niet aan te raden vanwege de fruitvliegjes die massaal aanwezig zijn.

Kan er nu es niemand een mooi compostvat maken, een designercompostvat als het ware, dat zou nog wat zijn…
Misschien kunnen we een wedstrijd uitschrijven?4 Responses to “Compostvat”

 1. Dirk Sabbe Says:

  Design compostvaten zijn niet evident inderdaad.

  Dit eivormige vaatje mag er wel wezen denk ik.

 2. Antoon Jaminé Says:

  Dat ziet er idd al wat beter uit. Maar ik zoek toch iets dat zich wat meer, hmm in de tuin integreert? Misschien iets minder opvallend? Maar de ‘eitjes zien er wel ‘lief’ uit…

 3. Anonymous Says:

  zo lieeeeef ;-)

  Zoë

 4. Anonymous Says:

  Misschien een erg late reactie, maar ik kom hier nu pas voorbij …

  Bij ons staan ook 2 open compostbakken (2 mono 120 van Ekol (www.ekol.be)) achter in de tuin en om niet telkens met een beetje keukenafval naar achter te moeten, staat in de garage een klein emmertje met een deksel op. Als het emmertje vol is wordt het omgekapt. Bij mijn ouders hadden ze zelfs een gewone emmer staan, ligt er een beetje aan hoe je garage ligt hé.
  Tuinafval gaat direct erin. Ze staan achter het tuinhuis, dus materiaal in het tuinhuis en afval in de compostbakken gaat in een keer door.

Leave a Reply