Bloembollen


Bloembollen plant je best tussen eind september en begin december. Dan warmt de grond overdag nog op en kunnen de bollen beter wortelen, ze zijn dan ook beter bestand tegen de vorst. Ik heb het hier nu natuurlijk over bloembollen die in de grond overwinteren, niet over bollen en knollen die ieder jaar weer worden uitgegraven en die binnen op een donkere plaats overwinteren. Dat is zo’n gedoe, uitgraven en herplanten, ik laat liefst alles in de grond zitten.

Bloembollen kunnen in het vroege voorjaar wat kleur in de border brengen, ze kondigen de lente aan. In onze vorige tuin hadden we in de loop van de jaren heel wat mini-narcissen en krokussen aangeplant en dat gaf een geweldig resultaat. Prachtig om krokusjes en sneeuwklokjes door de sneeuwlaag te zien priemen.

In een volgende post bespreken we waar je bij het planten van de bollen moet op letten.Leave a Reply