Microclover voor gazon


Het is weer tijd om de gazon te repareren. Ik ben er al volop mee bezig, het was dan ook nodig! In februari: kalk gestrooid en mos verwijderd en geprikt met mestvork, in maart behandeling met samengestelde organische mest met enzymen om het mos terug te dringen. Als het weer volgend weekend meezit ga ik kale plekken opnieuw inzaaien met herstelzaad.

Tijdens mijn speurtocht naar de juiste producten kwam ik een nieuweheid tegen: Micorclover.

Ik citeer uit de promobrochure: “Microclover is een nieuw gazonmensel voorzien van kleinblijvende miniklaver”, (dit is leuk pleonasme) ” DLF TRifolium, gemengd met veldbeemgras, roodzwenkgras en Engels raaigras. Het mengsel is uiterst geschikt voor de ecologische en milieuvriendelijke tuinier (pleonasme nummer 2): de witte klaver zorgt ervoor dat het gazon nimmer hoeft BEMEST te worden! Het gazon ziet er jaarrond mooi donkergroen uit en blijft onkruidvrij. Omdat, in tegenstelling tot andere witte klavers, Microclover kort mag gemaaid worden, is het ook bijzonder geschikt voor privé-tuinen, parken, voetbalvelden enz….
Met Microclover in het gazon je verzekerd van een mooi grastapijt het hele jaar door. Microclover voedt het gras met natuurlijke stikstof, wat de behoefte aan andere (scheikundige of organische) meststoffen aanzienlijk verminderd. Samen met het gras, maakt de klaver het gazon zeer gezond, dicht en onkruidvrij.”

Nu, als dat allemaal klopt, dan wil die klavertjes ook wel in mijn grasmat! Zal even opzoeken waar het zaad te koop is.5 Responses to “Microclover voor gazon”

 1. Anonymous Says:

  Onze voortuin is intussen mooi geëffend en ingezaaid. Bedankt Antoon. Ik ben echt benieuwd wat het gaat worden.

  Hilde

 2. Ntone Says:

  En wat is de ervaring met microclover?

 3. Antoon Jaminé Says:

  Ondanks de droogte van april is het nieuwe stuk dat ik inzaaide, goed gegroeid. Met idd een massa kleine klavertjes, kleinere blaadjes dan de ‘gewone klaver’ die in het gazon staan.
  Ik ga microclover zeker gebruiken in het voorjaar om bij te zaaien!.

 4. Bien Says:

  kan je deze mini klavertjes ook zo verkrijgen (zonder het graszaad erbij)om in een bestaand gazon te zaaien?Schijnt goed te zijn om mos af te remmen..

 5. Antoon Jaminé Says:

  De klavertzaadjes zijn altijd gemengd met een mengeling graszaad. Bij mijn weten niet afzonderlijk te verkrijgen.

Leave a Reply