Microclover bij AVEVE


Toeval bestaat niet. Ik heb hier vrijdag een postje geschreven over gazonzaad met Microclover en wat vind ik zaterdag in de rekken van AVEVE: Ecologische gazonmengeling met Microclover. Het is dan nog het merk van AVEVE zelf. De samenstelling bestaat uit een 5-tal grassen met miniklavertjes. Uitleg op de verpakking, minder mesten door stikstof van klavertjes, een dichtere grasmat en een mooier donkergroene kleur winter en zomer! Dat belooft…

Zondag heb ik in het verlengde van de petanquebaan, achter de kruidentuin een stukje gazon ingezaaid, met de befaamde microclover. Ben benieuwd, binnen een paar maanden het vervolg en foto’s.2 Responses to “Microclover bij AVEVE”

 1. Anonymous Says:

  Ik ben erg geïnteresseerd in microclover, maar vraag me toch af of die klaver zich niet buiten het gazonperk zal gaan verspreiden.

  Hoeveel keer moet het gazongras gemaaid worden? Ik las ergens op internet dat het nadeel van microclover een vluggere groei van het gras was.

  Bent u tevreden over het gazon?

  Dank bij voorbaat voor uw antwoord,

  Patrick

 2. Antoon Jamin├ę Says:

  We zijn nu een jaar later, en ik ben heel tevreden over het perkje met de microklaver. Het zaad van AVEVE is een goede mengeling tussen graszaad en de klavertjes. Een vluggere groei is zeker niet waar, de klavertjes worden minder hoog en groeien minder vlug dan het gras!

Leave a Reply