Tuinadvies het hele jaar door


Eindelijk een tuinboek waarvan de titel de lading dekt, het boek dat vorig jaar verscheen bij ‘Van Halewyck’ is een praktische gids die tuinliefhebbers, absolute beginners èn oude rotten, door de tuinseizoenen loodst.

Per maand komen telkens dezelfde rubrieken aan bod: planten in bloei, de kalender waarin ook een aantal items terugkeren: snoeien, borders, gazon, groentetuin enz. Tussendoor geeft de auteur een heleboel tips over de meest uiteenlopende onderwerpen, bijvoorbeeld hoe mieren en slakken op een ecologische manier bestrijden, een stukje over bamboe, tuinaanleg, de juiste planten op het juiste grondtype…

Niet alle onderwerpen zullen voor iedereen even interessant zijn, ik maak zelf geen bloemstukjes, en de kinderklus is wel sympathiek, maar vind ik niet altijd even geslaagd. Kinderen bij tuinieren en de natuur betrekken is natuurlijk altijd meegenomen.

Auteur van het boek Kurt Vossaert is ook webmaster van de populaire webstek ‘Tuinadvies’, waar ik hier al verschillende keren over geschreven heb. Veel weetjes en tuintips die verspreid over de site staan zijn hier samen gebracht.

Ik heb met veel plezier dit boek doorbladerd en er ook nog wat van opgestoken.

‘Tuinadvies het hele jaar door’, 280 blz., met veel kleurenfoto’s kost 17,5 euro is op de site van tuinadvies te bestellen.One Response to “Tuinadvies het hele jaar door”

 1. info Says:

  Beste,

  Hartelijk dank voor de eerlijke recensie. Je beschrijft het perfect zoals ik het zelf ook aanvoel.

  Mvg,
  Vossaert Kurt
  auteur: Tuinadvies, het hele jaar door :-)

  webmaster http://www.tuinadvies.be

Leave a Reply