Evaluatie projecten vorig jaar deel 2: mulching


Vorig jaar schreef ik over mulching met cacaodoppen. Die strooide ik tussen lavendelstruikjes en de haag. Het is immers bijzonder vervelend om tussen die lavendelstruikjes te moeten wieden, je kunt bijna niet aan het onkruid en al gauw zijn je handen geschaafd door de scherpe takjes.

Mulching met cacaodoppen is zeer doeltreffend, als de laag dik genoeg is blijft het meeste onkruid weg. Ik zeg wel het meeste, want een heel hardnekkig onkruid is de knollathyrus, die blijft de kop opsteken. Het is een klimplantje dat zich in de haag vasthecht en zich tussen de lavendel nestelt. We hebben er wel minder last van dan vorig jaar.

Op het post van vorige jaar kreeg ik nog een (late) interessante reactie:

Ik weet niet of je je probleem al hebt opgelost (oude post) maar ik heb in een brochure van Velt (dacht ik) gelezen dan karton hiervoor zou helpen. Leg een stuk dik karton op de plaats van het hardnekkig onkruid en hierboven een dikke laag mulch, hierdoor kan de plant niet aan de oppervlakte komen en hij sterft af wegens voedsel tekort. Eventueel herhalen moest het er toch doorkomen.? Gebruik wel ongeschilderd karton (niet goed voor de bodem anders)Leave a Reply