Plantenborder herschikken


Het is nu het moment om je plantenborder aan te passen, te herschikken. Een interessante tuin is voortdurend work in progress. Dat is bij een border niet anders.

Sommige planten vallen groter of kleiner uit dan je gedacht had, wel dan verplanten die handel. Bij ons staat een grote hosta voor twee kleinere planten waardoor je vanop afstand de achterliggende niet meer ziet. Dus omwisselen

Er zijn vaste planten die om de zoveel jaar moeten worden gescheurd, dit houdt de planten jong en krachtig. Graaf de planten uit en scheur het worteldeel met de hand of met een spade. Let op de weersomstandigheden, niet scheuren als er vrieskou op komst is.

Een andere reden om planten in de border te verplaatsen is om het kleurschema aan te passen. Soms valt een combinatie die er op papier goed uitzag in werkelijkheid niet zo goed mee, ofwel is de kleur helemaal anders dan wat je gedacht had. Vooral afbeeldingen in tuinboeken kunnen soms misleidend zijn.Leave a Reply