De wereld rond in 80 tuinen, interview


Layout 1

Op de site van de Telegraph kan je een interview lezen met de realisator en presentator van de reeks, Monty Don.

De reeks was blijkbaar geen sinecure: achttien maanden onderweg, veel slecht weer en ziektes bij de vleet. Don werd onder meer geveld door wat de Engelsen eufemistisch een Delhi belly noemen en erger, een buikvliesontsteking.
Typisch voor Don, ik volg hem al een paar jaar in het BBC-magazine Garderners’ World, toch een echte natuur- en tuinfreak, is volgend citaat: “I am always more interested in people than plants,” he says of his unique approach. “Nature doesn’t make gardens, people make gardens. And the story of a garden is always the story of a person.”

Tegelijk met de TV-serie verschijnt ook het boek Around the world in 80 gardens.2 Responses to “De wereld rond in 80 tuinen, interview”

  1. Anonymous Says:

    Prachtige, enthousiaste, positieve aflevering! Met verwondering en veel plezier naar gekeken. Bedankt voor deze ervaring,
    Hilde

  2. Antoon Jamin Says:

    De man is dan ook een echte positivo. Maar de liefde voor de natuur (en de tuinen die daar deel van uitmaken), spat van het scherm. Natuurlijk dan de BBC de grote middelen aanspreken om zo’n interessante reeks te maken.

Leave a Reply