Krulwilg


Omdat we in het voorjaar toch al iets in onze tuin wilden zien groeien, planten we eind maart deze krulwilg of Salix erytroflexuosa.

De kids hadden liever een treurwilg gehad, maar die wordt vrij groot en we waren bang dat de wortels onze regenput zouden beschadigen. Dus een krulwilg, die is wat meer in te tomen. De variëteit die we planten (Salix erytroflexuosa) is een mooiere soort dan de meer voorkomende Salix matsudana ´Tortuosa, de erytroflexuosa heeft rode takken, die in de herfst dieprood worden. Dit zal mooi contrasteren met de groene achtergrond van de haag.

Dat men in Engeland toch nog altijd iets meer plantengek is dan hier bewijst deze wilgensite Westwaleswillows.

Hier bespreekt men meer dan 200 soorten wilgen…

De krulwilg is een snelgroeiend beestje, dat bewijst deze foto van een paar dagen geleden.

krulwilg-nuLeave a Reply