Situering borders


Door ons blogje krijgen we de laatste tijd heel wat planten van vrienden en familie (dank u Suzanne), zelfs in die mate dat ik vorig weekend een stukje gazon heb omgespit om alles een tijdelijk onderkomen te geven, een soort wachtkamerborder…

Het is nu volop zomer en we krijgen stilaan een zicht waar we de borders kunnen aanleggen; waar zit de zon ’s morgens, s’ middags en ’s avonds. Het terrein in niet helemaal effen, maar loopt wat af naar het achterste gedeelte van de tuin, er zijn nattere en drogere plekken, dat hebben we duidelijk kunnen merken de laatste weken met een uitzonderlijk droge periode en daarna heel veel regen.

Na de vakantie wordt het tijd om een plan te maken van de borders. Niet dat we alles reeds deze herfst zullen kunnen realiseren, daar zal te weing tijd en ook te weinig geld voor zijn. Plantjes en struiken zijn immers verbazingwekkend duur. Misschien eens kijken of we een ruilhandel op touw kunnen zetten met andere tuinliefhebbers…Leave a Reply