Tuin heraanleggen


Soms sta je voor de keuze: een bestaande tuin veranderen naar je eigen smaak en behoeften of portefeuille ofwel gooi je alles eruit en start opnieuw.
Dan is het goed even stil te staan bij de volgende punten:
- Maak een lijstje met de goede en minder goede punten van je tuin. Dit kan je helpen beslissen om helemaal opnieuw te beginnen of om al dan niet zware aanpassingen te doen.
- Denk ook eens na hoe je de tuin wilt gebruiken, speelruimte voor de kinderen bijvoorbeeld. Hoe belangrijk is privacy? De zon- en schaduwplekken in de tuin.
- Hoeveel tijd wil je aan het onderhoud van je tuin besteden? Een groot grasveld moet bijna de helft van het jaar iedere week worden gemaaid. Sommige hagen moet je √©√©nmaal per jaar snoeien, andere twee- of zelfs driemaal…
- Net zoals bij de inrichting van woonkamers is ruimte belangrijk, teveel beplanting kan claustrofobie veroorzaken…
- Bekijk ook de structuur en harmonie van de tuin, materialen die bij elkaar passen, de integratie in het omringende natuur of tuinen.
- In de wintermaanden moet er ook iets te zien zijn, een goede vuistregel zegt dat ongeveer 20 % van de planten groenblijvend moet zijn.
- Zoek planten uit die in meerdere seizoenen iets te bieden hebben: bloemen die mooie bessen worden, bladeren die een mooie herfstkleur krijgen, bomen met een decoratieve bast…Leave a Reply