Verplicht bomen planten bij huwelijk


Een grappig bericht, uit Waar Maar Raar:

In het Braziliaans parlement ligt een origineel wetsvoorstel ter stemming: de verplichting om bij een huwelijk tien bomen te planten. Het wetsvoorstel is uit ecologische overwegingen gelanceerd door de Democratische Arbeidspartij (PDT). In het wetsvoorstel staat tevens dat een koppel dat gaat scheiden 25 bomen moet planten. Op het kopen van een lichte auto komt een verplichting tot het planten van twintig bomen te staan. Voor een zware auto moeten zestig bomen worden geplant.

Misschien een idee dat hier navolging zou moeten krijgen…
In sommige streken van Vlaanderen bestond (bestaat?) trouwens iets gelijkaardigs: bij de geboorte van een zoon of dochter in een boerenfamilie, werd een dreef met populieren beplant. Rond de 21ste verjaardag van het kind werden de bomen gekapt en de opbrengst was voor de jarige.Leave a Reply