Nu bloembollen planten


Nu is het ideaal om bloembollen te planten, september en oktober zijn nog vrij zacht en (voorlopig niet te nat) zodat de bollen sneller wortelen, scheuten ontwikkelen en geen natte voetjes krijgen.

Gebruik een bollenplanter, dat werkt snel en de bollen zitten meteen op de juiste diepte. Een algemene regel is dat je de bollen niet dieper dan vier keer de dikte van de bol zelf mag planten. Bloembollen houden van luchtige, humusrijke grond, dus een flinke dosis compost in de grond verwerken. Plant voor een maximaal effect de bollen niet te ver uit elkaar.

In de vroege lente (de struiken hadden nog geen bladeren en de vaste planten waren nog niet uitgelopen) hebben we gekeken waar we nog bollen konden planten en op die plaatsen stokken met gekleurde linten (per soort) in de grond gestoken. Volgend weekend gaan we aan de slag, zodat de lente nog fleuriger wordt.

Op Groen.net meer info over verschillende narcissensoorten.2 Responses to “Nu bloembollen planten”

  1. Peter Says:

    de onze zitten er al in.

    groetjes,

    Peter

  2. Antoon Jamin Says:

    Amai, da’s rap. Nu de hamvraag Peter: heb jij de bollen geplant ;-) ??

Leave a Reply