Bladzuigers


In de herfst vallen de bladeren en sinds een paar jaar gaat dat gepaard met een zeer irritant geluid, dat van de bladzuigers. In onze buurt hebben een paar tuinliefhebbers zo’n machine gekocht en man, maakt dat een lawaai. Het is alsof een F 16 opstijgt. GGRRR!!

Wat is er gebeurd met die goeie ouderwetse hark? Maakt geen lawaai en je hebt nog wat lichaamsbeweging. Ik kan me inbeelden dat de mannen van de gemeenteplantsoendienst zoiets nodig hebben om de parken en straten netjes te houden, maar een particulier die de bladeren van het grasveld of oprit wil halen… Belachelijk en alweer een voorbeeld van onnuttige overconsumptie.One Response to “Bladzuigers”

  1. Stephen Says:

    in de winter is het aan te raden om de bladeren van de bomen te verwijderen van het gazon, zo kan het gras voldoende voorzien worden van zuurstof en behoud het zijn natuurlijk groene kleur. Voor de mensen met weinig tijd, kan ik me inbeelden dat het een handig instrument is. maar zoals je zegt, met een goede hark gaat het even snel en proper.

    groetjes

Leave a Reply