Kleine coniferen worden grote coniferen


Een paar jaar geleden kregen wij van goede vrienden een ‘herfstmandje’ met daarin een een klein conifeertje, een hebe- en viburnumstruikje. De hebe en viburnum zijn verdwenen, het conifeertje is ondertussen al tweemaal in een grotere pot verplant en is nu bijna 1 meter hoog, toen het in een mandje stond was het misschien 20 cm…

Dus wordt het tijd om het boompje in de volle grond te planten, maar hoe groot zal het worden? Ik ben helemaal geen conifeerkenner, dus over naar het onvolprezen forum van Tuinadvies. De dag na mijn vraag had ik reeds een antwoord: het is een Chamaecyparis lawsoniana, waarschijnlijk de variëteit C. L. ellwoodii. Deze ‘dwerg’variëteit wordt 4 à 6 meter hoog. Een van de leden van het forum had een paar exemplaren van 10 meter in z’n tuin… Een ongelofelijk goed forum dat Tuinadvies!

Enfin, het is nu uitkijken naar een plaatsje voor onze conifeer, pardon, Chamaecyparis lawsoniana.Leave a Reply