Ommuurde tuin


De tuin van onze woning hier, een gerenoveerde boerderij uit 1835, is ongeveer 3000 m2 groot. Het golvend terrein, je zult hier in de buurt lang moeten zoeken om een vlak stuk te vinden, is bijna helemaal kaal, op een paar bomen en struiken na: een gigantische spar, een notelaar die bijna opgeleefd is en een op de sukkel geraakte appelboom.

De woning is pas vorig jaar als gite in gebruik genomen en de tuin werd blijkbaar helemaal vrijgemaakt van bijgebouwtjes, koterijen met golfplaten en andere bidonvilleachtige toestanden. Ook de daarbij passende begroeiing van braamstruiken, hazelaars en andere kleine struiken werd verwijderd, wegens blijkbaar niet proper genoeg.

De eigenaar, de zoon van de boerderij hiernaast heeft echter wel een poging gedaan om hier een daar wat struiken en bomen aan te planten, een paar rododendrons (ik weet niet of die goed zullen gedijen in deze vrij warme zomers en in de blakende zon), een paar fraaie accer’s en een pijnboom.

Een charmant aspect van de tuin is de omwalling, rondom gans het terrein loopt een stenen muurtje dat varieert in hoogte naargelang de grond op en neer gaat. Het is een van die typische stapelmuurtjes die men hier overal vindt, rondom de huizen, maar ook rond weiland. De stenen zijn los op elkaar gestapeld en blijven liggen door hun eigen gewicht. Na verloop van tijd groeien daar natuurlijk allerlei plantjes in, heel mooi.Leave a Reply