Vakantie in Frankrijk


ijdens onze vakantie hier in Frankrijk zal ik trachten een paar impressies te geven van de planten en de tuinen hier, misschien kunnen we nog wat inspiratie opdoen…

De meeste Catalpa’s worden regelmatig terug gesnoeid, maar hier in Corr├Ęze, op de grens tussen Limousin en Perigord staan een paar grote exemplaren. Ze geven de boerderij, een honderd meter van onze verblijfplaats, wat schaduw aan de voorzijde.

Catalpa's-Frankrijk

Niet bepaald een luxe want het kan hier tamelijk warm zijn. De boerin vertelde ons trouwens dat het de laatste jaren heel warm geweest is, warmer dan vroeger in haar jeugd. What else is new. De catalpa’s die nu prachtig bloeien, kunnen blijkbaar goed tegen de droogte, het heeft hier de laatste maand niet meer geregend, wat voor deze streek zeer uitzonderlijk is.Leave a Reply