Belgie (Vlaanderen) het lelijkste land ter wereld?


Terug in Belgi├ź viel het mij op hoe lelijk de oprukkende verkavelingskoorts wel is. Er zijn hier weinig landschappen te zien zonder woningen, GSM-masten, elektriciteitspalen enz.
In Frankrijk, toch op den buiten, hebben de dorpjes een zekere uniformiteit; de woningen hebben de materiaalkeuze met elkaar gemeen en lijken geïntegreerd in het landschap; ze staan ook in clusters bij elkaar.

Hier in Vlaanderen is het echt een zootje, alle stijlen door elkaar en de dorpen worden in veel gevallen aan elkaar geregen door eindeloze lintbebouwing. Ik weet het, de voorsteden en de industriezones van de Franse steden zijn ook niet om aan te zien hoor, maar het viel mij op toen we Vlaanderen binnenreden dat het met de planning van de urbanisatie en het evenwicht tussen natuur en bebouwing slecht gesteld is.Leave a Reply