Tuinhuisje: klaar


Het is een werk van lange adem geweest, maar eindelijk is ons tuinhuisje klaar. Nadat Hilde met een vlakschuurmachine de meeste vernis verwijderd had, zie de posts in juni, kon het schilderen beginnen.

Maar welke kleur? We kozen een donkergroen, een neutrale tint. Het tuinhuisje staat immers in een hoek van de tuin, tegen een klimop- en een Cupressocyparis x leylandiihaag. We kozen een speciale houtverf exterieur van Levis die niet zou mogen afbladderen en die kleurvast is
Zie de foto’s voor en na!

We gaan het tuinhuis door een wingerd laten overwoekeren zodat, om het eufemistisch uit te drukken, een niet zo fraai bouwsel aan het oog onttrokken wordt en we weer meer groen in de tuin krijgen.
De eerste wingerd is trouwens al geplant.

De donkergroene kleur lokte gemengde reacties uit: Dirk vond dat het niet zou misstaan langs de tennisbanen van Wimbledon, Peter vroeg of we er geen 2 witte lijnen op zouden schilderen, een referentie naar de groene sport Mini Coopers uit de sixties.3 Responses to “Tuinhuisje: klaar”

 1. Bart Says:

  Ik vind de kleur wel geslaagd. Zeker als je de lange-termijn visie met de wingerd in gedachten houdt.

 2. Antoon Jaminé Says:

  Yep, als de wingerd goed aanslaat is het tuinhuisje binnen een jaar of 3, 4 volledig overgroeid, all

 3. Anonymous Says:

  Wij vonden dat tuinhuisje ook een gedrocht in jullie tuin. Maar nu het groen geschilderd is, het dak wat opgeknapt, vinden we het ook geslaagd. Wingerd verliest zijn bladeren in de herfst. Niet?

  Wij zijn momenteel ook serieus aan het werken in onze ‘ook overwoekerd aangekochte’ tuin. Op zoek naar methoden om een klimophaag te plaatsen stootte ik tegen jullie blog. Mooi om zien. Deze zet ik in mijn favorieten!

Leave a Reply