Het perfecte gazon


Bestaat niet. Toen we hier vorig jaar in november kwamen wonen, vonden we de tuin in een erbarmelijke staat. De vorige bewoners hadden na de verkoop, 4 maand eerder, geen klap meer gedaan. Bedankt!
Vooral de grasmat lag er zielig bij, in geen maanden meer gemaaid, leek ze meer op een weide, met kale plekken, massa’s onkruid en hoge knollen en pollen gras. De klimophaag was over de volledige lengte in het gras gegroeid.

Dus een van de eerste zaken die we in de lente kochten, was een goede grasmachine. Onze elektrische maaiertje was te klein en duidelijk niet meer tegen zijn taak opgewassen. We kochten een machine met een mulching kit, daardoor wordt het gras extra fijn gemalen en op de gazon achtergelaten. Dit systeem heeft verschillende voordelen: je hebt geen afval meer en hoeft de bak aan de machine niet om de haverklap te ledigen en het laagje maaisel dat achterblijft is een prima bemesting voor het gazon. Wordt vervolgd.Leave a Reply