Het perfecte gazon vol. 2


Na 4 maand (bijna) wekelijks maaien heeft het gazon een ware metamorfose ondergaan. Hier en daar hebben we wat nieuw gras gezaaid en het vele onkruid zijn we te lijf gegaan. Nu het is nog altijd geen biljartveld hoor, dat hoeft ook niet voor mij. Er mag gerust wat ‘onkruid’ tussen staan: madeliefjes, hoornbloem, klavertjes enz. Dat brengt wat leven een de brouwerij.

Wat we wel vrij rigoureus te lijf gaan zijn paardebloemen, vooral een soort die dichte rozetten maakt en het gras daaronder verstikt. Ik vind de juiste naam niet van deze soort. Moest je de plant herkennen, laat het me weten.

Het is echt een onkruid dat enorm uitzaait, schuin tegenover onze tuin ligt een braak stuk land (waar binnenkort op gebouwd wordt) en daar heeft deze soort paardebloem het gras en zelfs de rest van het onkruid volledig verdrongen, vandaar dat we er ook veel last van hebben. We zijn echter niet zo gek op chemische onkruidbestrijding, tot nu toe hebben we alles manueel verwijderd, maar als rozetten blijven woekeren zal selectief sproeien misschien niet te vermijden zijn…One Response to “Het perfecte gazon vol. 2”

  1. Dirk Sabbe Says:

    Het perfecte gazon bestaat inderdaad niet, ik heb het opgezocht.

Leave a Reply