Petanquebaan


Toen we hier nog maar een paar maanden woonden rijpte het idee om een petanquebaan aan te leggen. We hadden 2 jaar geleden bij Dirk en Ilse tijdens die lange hete zomer bijna iedere week petanque kunnen spelen. Hun tuin was er uitermate geschikt voor daar zij die hadden omgetoverd in één grote pentanquebaan: vanaf het terras tot aan het einde van de tuin hadden ze een dikke laag dolomietgrind aangebracht. Het waren echt avonden om naar uit te kijken: het gezelschap van goede vrienden, een hapje en een (pastis)drankje en natuurlijk de finesse van het spel zelf.

Aan de linkerzijde van onze woning ligt een strook van ongeveer 3-4 meter tot aan de haag. Een vrij smalle strook waar je met beplanting niet veel kunt uitrichten, tenzij enkele kleine struikjes, maar dan nog moet je een kleine meter afstand tussen de haag en de begroeiing laten zodat de haag nog op een comfortabele manier kan worden geschoren.
Dus de smalle strook naast onze woning komt perfect in aanmerking om er een petanquebaan van te maken.
Wordt vervolgdLeave a Reply