Houtmijt


Nu we een open haard hebben, moeten we natuurlijk ook een vooraadje hout aanleggen. Maar waar? En hoe kunnen we de houtmijt beschutten? Je kunt natuurlijk de houtblokken gewoonweg op elkaar stapelen en ze afdekken met…, plastic, golfplaten. Een niet zo fraaie oplossing. Vorige maand hebben we op verschillende locaties in de tuin getracht de toekomstige houtmijt vorm te geven met een paar balken.

De geschiktste plaats is naast ons tuinhuis, als je een kotje erbij zet doe je dat best naast een bestaand kotje, dat valt minder op… We ontwierpen een constructie met halve houten balkjes als dak en een aantal ronde palen (die we recupereerden van de ‘paalconstructies’ die we verwijderden) als ‘wanden’. Die houdt de houtmijt wat luchtig, terwijl je er toch een flinke voorraad hout in kwijt kunt.

Ik weet het, een architectonisch meesterwerk is dit niet, maarrr: we gaan het geheel laten overgroeien door een bruidsluier, een van de snelstgroeiende klimmers die er zijn. Dan vangen we twee vliegen in één klap, de houtmijt zal letterlijk verdwenen zijn en we hebben een functionele structuur om een mooie bruidsluier tegen te laten groeien.

BruidsluierLeave a Reply