Bomen besteld


Vorige week zaterdag hebben we onze bomen (boompjes) uitgekozen en besteld bij Tuinplantencentrum Philip Bauwens in Evergem. Ze worden 14 november bij ons geleverd. Zoals reeds gezegd gaat het om een ‘Tilia platyphyllos’ of zomerlinde en een ‘Accer Campestre Elswijck’, een Esdoorn. Het Tuincentrum heeft een enorme oppervlakte en ze hebben een heel grote keuze, ook binnen de variëteit. Zo konden we bij de linde kiezen uit een bosje lindebomen, wat de keuze er niet gemakkelijker op maakte…

Daar we de bomen thuis laten bezorgen (we hebben overwogen om ze met een bestelwagen zelf te transporteren, maar met tamelijk grote bomen is dat een heel gedoe en de kans op beschadiging is reëel) hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog een paar planten mee te laten brengen: ‘Prunus Amanogawa’ een Japanse sierkerselaar met een rank silhouet die een meter of 10 hoog wordt.

Prunus_serrulata_'Amanogawa

Verder een ‘Aralia Elata’, de Nederlandse naam is duivelswandelstok.
Deze heester met decoratieve bladeren die tot 80 cm groot worden en bloemen in pluimvorm staat vol met scherpe doornen. De Aralia wordt 5 meter hoog en is een heel opvallende solitair. De bladeren verkleuren in de herfst prachtig rood en na de bloei komen er talrijke zwarte bessen die veel vogels lokken. Uit de wortels komen nieuwe stammen ophoog waardoor de boom soms moeilijk in bedwang te houden is.

Aralea ElataLeave a Reply