Tuinonderhoud


Door dit blogje heb ik bijna een bijverdienste: tuinen onderhouden ;-) Vooral het snoeien blijkt een moeilijke bezigheid te zijn, ook advies (liefst dan nog met een plantschema) over de aanleg van borders is zeer welkom. Voor een paar goede vrienden heb ik dit toegezegd, maar ik moet ermee stoppen daar ik anders geen tijd meer zou overhebben om onze borders aan te leggen.

Dus zal ik ten gepasten tijde wat snoeiadvies geven. Het belangrijkste advies nu is: wachten. Het is nog veel te vroeg om te snoeien, de afgesneden delen zouden kunnen invriezen. Ook het loof en de stengels van de vaste planten laat je best nog staan tot in het vroege voorjaar. OK, misschien oogt dit wat slordig, maar het geheel van stengels en bladeren beschermt de grond en dus ook de planten tegen al te strenge nachtvorst en het verteerde materiaal zal de aarde verrijken.2 Responses to “Tuinonderhoud”

  1. Dirk Sabbe Says:

    Nee, serieus, ik zou in jouw plaats toch even soliciteren naar de functie van presentator van een tuinprogramma in “Full English Style”.

  2. Antoon Jaminé Says:

    No can do mate, een tweedjasje en ribfluwelen broek behoren niet tot mijn verstimentaire uitrusting.

Leave a Reply