Tuinboeken


Elke tuinliefhebber zou deze twee standaardwerken in zijn of haar bibliotheek moeten hebben: “Vaste Planten” en “Bloeiende Heersters”, allebei geschreven door Roger Phillips en Martyn Rix, uitgegeven bij het Spectrum.

Deze boeken zijn veel waardevoller dan de modale plantenencyclopedie: ze bevatten een ongelofelijke hoeveelheid informatie, per soort zijn heel veel variëteiten opgenomen, voor de Seringen zijn dat er bijvoorbeeld 34! Verder is er een uitgebreide beschrijving per soort en variëteit die het volgende vermeld: land of streek van herkomst, bloeiperiode en bloeiwijze, hoogte en eventuele omtrek, grondsoort en zon of schaduw.

Bloeiende-heesters-def

De vaste planten en heesters zijn gerangschikt naar bloeiseizoen beginnend met de late winter en het voorjaar en eindigend met de vruchten en de herfstkleuren in het najaar.

De grootste troef van beide plantengidsen is echter de fotografie, die is echt fenomenaal, zowel de collages van de verschillende variëteiten als de foto’s van de planten in hun natuurlijke omgeving.

Noot 2009: de boeken zijn spijtig genoeg al een paar jaar niet meer voorradig in het Nederlands.2 Responses to “Tuinboeken”

 1. joeprehiem7622 Says:

  I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

 2. Ilse Jansoone Says:

  Toffe tips die boeken. Als we aan onze tuin starten zullen we deze eens uit de bib ontlenen.
  groetjes,
  Ilse
  PS ook altijd welkom op http://www.jansoone.be

Leave a Reply