Aanleggen kruidentuin


Als alles goed gaat kunnen we binnen een paar weken (eindelijk) onze kruidentuin aanleggen. We gaan uit van een dambordpatroon van tegels en plantgaten. Ik heb hier vroeger reeds geschreven over de zoektocht naar tegels van een vierkante meter. De kruidentuin zal een oppervlakte van 30 m2 hebben, dit betekent 15 tegels en 15 plantgaten voor de kruiden.

Vorig weekend hebben we overtollige aarde weggebracht, met de vriendelijke hulp van onze gebuur Koen die de aarde kan gebruiken om een lager gelegen gedeelte van zijn tuin te verhogen.

De plek moet nog een 3-tal cm verder afgegraven worden, zodat we een diepte van 10 cm krijgen: er komt 5 cm stabilisé onder de tegels die ook 5 cm dik zijn. De plantgaten worden nadat de tegels aangebracht zijn opnieuw opgevuld met aarde en of potgrond tot juist onder het niveau van de tegels.

5 cm stabilisé lijkt niet veel, maar iemand die gewoon is van opritten aan te leggen vertelde me dat een dikkere laag stabilisé niet nodig is omdat de tegels door hun gewicht zelf (190 kg!) stabiel zullen liggen.

Dus kwestie van nog een paar uurtjes verder afgraven en we zijn er helemaal klaar voor!Leave a Reply