Openbaar groen


Zoals jullie weten ben ik een groot voorstander van meer groen op straat, gelukkig wonen wij in een buurt waar veel openbaar groen aanwezig is: perkjes, parken en straatbomen. In het centrum van Gent is het maar pover gesteld met het groen. Het stadsbestuur onderneemt een paar pogingen, zoals de herinrichting van het Baudelopark, maar het kan veel beter.

Misschien kunnen ze op de site van ‘Openbaar groen‘ wat inspiratie opdoen. Dit is een site die zich richt naar openbare besturen, groendiensten enz., maar ook voor particulieren kan dit een nuttig instrument zijn. Van alle planten, onderverdeeld in vaste planten, heesters en bomen, vind je een uitgebreide fiche met veel informatie: standplaats, hoogte, bloei…
Erg heldere en overzichtelijke informatie.One Response to “Openbaar groen”

  1. Anonymous Says:

    Yeah, een erg interessante site. Waar vind je dit allemaal zeg…

    Hilde

Leave a Reply