Pluimpapaver


Een vaste plant die het erg goed doet in onze pas aangelegde border is pluimpapaver of Macleaya. We hebben de variĆ«teit Macleaya microcarpa ‘Kelway’s Coral Plume’, een plant die forse afmetingen kan aannemen, tot 2 meter! We hebben 2 plantjes, 1 was waarschijnlijk voldoende geweest, die de hitte van juli en de plensbuien van augustus zeer goed doorstaan hebben en die in het eerste jaar al een imposante hoogte van 1,5 meter bereikt hebben.

Maclea

Macleaya heeft een groot, fraai blad met een groengrijze kleur, dit kan een goed contrast geven tegen een egaal groene haag. Voordeel is ook dat slakken en ander ongedierte de bladeren blijkbaar niet lusten.
De bloemen, een massa ragfijne beige pluimen, zijn te bewonderen van juli tot september.

In een brede border is het de ideale achtergrond voor andere vaste planten of heesters. Vermeerdering gebeurd door worteluitlopers of scheuren. Door de enorme groeikracht kan het gebeuren dat er ’s zomers al eens een stengel wordt verwijderd, pas dan op want het oranje melksap maakt plekken die bijna niet te verwijderen zijn.Leave a Reply