Onkruidbestrijding


In juni schreef ik een post over milieuvriendelijke onkruidverdelging door de Nederlandse firma ‘Front 2 Front’. Zij verkopen een kleine tractor met de sierlijke naam ‘Wave’ die bijna kokend water over onkruid op een verharde ondergrond sproeit.

Ik heb de test met kokend water ook gedaan op onze oprit en de strook klinkers rondom ons huis, op verschillende soorten onkruid. Conclusie: eenmaal begieten helpt niet, na een paar dagen verkleurd het onkruid en lijkt dood, maar na een 4-tal weken komen de nieuwe sprietjes of blaadje te voorschijn. Om echt te werken moet de behandeling 2 of 3 maal om een paar weken worden herhaald. Sommige plantjes, zoals paardenbloemen, hebben erg lange wortels ontwikkeld om aan water te geraken. Ik vraag me af of kokend water zo diep kan werken.
Niet echt interessant dus als je om de maand met een gieter kokend water de ‘onkruidronde’ moet doen.Leave a Reply